Verksamhet, Aerowash AB

 

Aerowash erbjuder produkter, lösningar och tjänster för exteriör tvätt av flygplan. Bolaget har utvecklat en produktportfölj bestående av automatiserade tvättrobotar som förkortar tvättprocessen med upp till 60 procent i jämförelse med gängse manuell metod mätt i tidsåtgång vilket genererar besparingar för flygbolag och flygplatser.

I nuläget tvättas de allra flesta flygplan manuellt. Bolagets Aerowash (tvättrobot) effektiviserar processen då både antalet mantimmar och ”downtime”, kraftigt reduceras med upp till 60 procent.

Den underliggande marknaden växer och antalet flygplan i trafik bedöms att fördubblas de närmaste 20 åren. Marknadstillväxten och den ökade flygtrafiken skapar incitament för flygbolagen att effektivisera service och underhållsprocesser mellan flygningar.

Dotterbolaget N.A.S Services har sedan 2009 ett servicekontrakt med Finnair avseende tvätt av Finnairs flotta. Det nära samarbetet med Finnair har inneburit att Bolaget kontinuerligt utvecklat produkten vilket har medfört en anpassning av Bolagets produkter till marknadens behov.

För att ta tillvara på de affärsmöjligheter som har skapats till följd av det tydliga underliggande behovet för Bolagets lösningar, och för att klara fortsatt produktförbättring har Bolagets styrelse beslutat att genomföra en nyemission i samband med listning av Bolagets aktie på First North. Genom den förestående nyemissionen tillförs Bolaget 6 MSEK. Emissionslikviden kommer i prioritetsordning att användas till (i), ökad marknadsbearbetning (ii), att stärka Bolagets kapitalbas samt en mindre del för (iii), produktutveckling.

Adress
Katarinavägen 20
11645 Stockholm
Likviddag
Enligt avräkningsnota
Period
2016-11-22 - 2016-12-04
Avstämningsdag
Lista
First North
Värdering
38,5 Mkr
Emissionsbelopp
6 Mkr
Fondkommissionär
Partner Fondkommission AB
Teckningskurs
20 kr
Minsta antal att teckna
300
Typ av underliggande
Aktier
Max. antal emitterade i emissionen
300 000
Hemsida:
aerowash.se