Verksamhet, Rootfruit Scandinavia AB

Bolagets affärsidé är att våra närodlade naturchips ska upplevas som godare, krispigare och sundare än andra chips. Då tar vi en unik position inom högmarginalsegmentet för snacks.

Verksamhet
Rootfruit Scandinavia AB grundades 2007 och är ett bolag som utvecklar, tillverkar och säljer chips och snacks av hög kvalitet.

Vision
Bolagets vision är att Rootfruit och Gårdschips skall vara ledande premiumvarumärken på den Skandinaviska snacksmarknaden.

Koncernstruktur
Rootfruit Scandinavia förvärvade år 2010 100 % av aktierna i Laholmschips AB. All chips-tillverkning sker i Laholmschips och chipsen distribueras ut på marknaden genom Rootfruit Scandinavia. Laholmschips säljer idag uteslutande till Rootfruit Scandinavia.

Strategi och marknad
Bolaget marknadsför och säljer chips under varumärkena Rootfruit och Gårdschips. De två varumärkena vänder sig till olika kundsegment och täcker därmed tillsammans en större del av marknaden.

Bolaget bearbetar idag marknaden genom en multikanalstrategi som innebär att bolagets produkter återfinns inom flera segment: dagligvaruhandeln, servicehandeln och storkök. När konsumenter möter Bolagets produkter i olika sammanhang ökar över tid kännedomen om varumärkena, vilket är en förutsättning för att utveckla långsiktigt köplojala konsumenter.

Bolaget arbetar aktivt med produktutveckling inom snackssegmentet. Under hösten 2014 lanseras en ny serie av Gårdschips med en uppdaterad förpackningsdesign, minskad förpackningsstorlek och nya spännande smaker som Tryffel, Lime & Svartpeppar, Chipotle Chili samt Crème Fraiche & Peppar.

Adress
Box 1
312 21 Laholm
Likviddag
Enligt avräkningsnota
Period
2016-06-13 - 2016-06-23
Avstämningsdag
Lista
Aktietorget
Värdering
Emissionsbelopp
6.7
Fondkommissionär
Eminova
Teckningskurs
7 kr
Minsta antal att teckna
1
Typ av underliggande
Aktier
Max. antal emitterade i emissionen
0
Hemsida:
www.rootfruit.se