Verksamhet, Medicwave

MedicWave bolagiserades 2005 men produkterna började utvecklas långt tidigare. MedicWaves första produkt Proteinmarker Detection SoftwareTM började som projekt redan 2001. Den blev grunden till det som i dag är produktsviten MedicWave Spectrolyzer.

Ungefär 30 personer arbetar för bolaget idag. Drygt 25 forskare, professorer och doktorer med specialkompetens inom dataanalys, data mining och algoritmutveckling, arbetar genom projektanställningar och forskningsutbyte för bolaget med forskning och utveckling. Hittills består de olika delarna i programmet av sammanlagt 2 180 000 rader datakod vilket illustrerar omfattningen av mjukvaran. Programmeringen är den ena delen av bolagets kompetensområde, den andra är algoritmutvecklingen som enkelt uttryckt är de instruktioner programmet ska följa för att uppnå ett vissa resultat.

Bolagets huvudprodukt MedicWave Spectrolyzer (tidigare kallad Medicwave Bioinformatics SuiteTM eller MBSTM) är en specialanpassad mjukvara för hantering av biologisk data från masspektrometriinstrument.
Dessa instrument bryter ner prover, såsom blod och vävnad, på atomnivå och översätter detta till data.

Adress
Box 7001
300 07 Halmstad
Likviddag
Period
2015-05-20 - 2015-06-08
Avstämningsdag
Lista
Onoterat
Värdering
24 Mkr
Emissionsbelopp
3.5 Mkr
Fondkommissionär
Eminova
Teckningskurs
1 kr
Minsta antal att teckna
Typ av underliggande
Aktier
Max. antal emitterade i emissionen
0
Hemsida:
http://www.medicwave.com/