Verksamhet, Moretime Financial Services AB (publ)

MFS affärsidé är att ge entreprenörer och SME-företag tillgång till finansiering på konkurrenskraftiga villkor.

MFS målsättning på medellång sikt är att skapa ett månatligt provisions- och ränteöverskott på minst 1,5 mkr. Detta mål skall uppnås senast under andra kvartalet 2017. Nettoresultat efter avdrag för försäljnings- och administrationskostnader vid denna volym skall uppgå till minst 50% av provisions- och ränteöverskottet innebärande ett månatligt överskott om minst 0,75 mkr. Avkastningen på eget kapital skall uppgå till minst 25%.

MFS har sitt ursprung i Bolaget Billevo AB, vars huvudsakliga verksamhet varit att förmedla fakturaköp och factoringtjänster. I mars 2015 förvärvades Bolaget av Moretime och namnändrades till Moretime Financial Services AB.


Med Billevo breddar Moretime utbudet av digitala tjänster med den teknikplattform som Bolaget äger. Tekniken möjliggör realtidsbud på factoringtjänster och tar fram en riskprofil på det företag som söker
finansiering.


Marknaden för förmedlingstjänster har ökat explosionsartat de senaste tre kvartalen som en konsekvens av EU-direktiv gällande bankers och kreditmarknadsbolags skärpta kapitaltäckningskrav med en striktare
kreditgivning som följd. Mognaden hos företag att jämföra priser för finansiering har också växt och marknaden förväntas ha samma utveckling som vi sett på konsumentmarknaden.

Adress
Drottninggatan 95A,
113 60 Stockholm
Likviddag
Betalning ska ske i enlighet med uppgift på utskickad avräkningsnota
Period
2015-05-11 - 2015-05-31
Avstämningsdag
Lista
Alternativa Aktiemarknaden
Värdering
e/f
Emissionsbelopp
22,5 Mkr
Fondkommissionär
Eminova
Teckningskurs
50 kr
Minsta antal att teckna
Typ av underliggande
Aktier
Max. antal emitterade i emissionen
0
Hemsida:
www.moretime.se/financialservices