Verksamhet, Ambia Trading Group AB

Ambia Trading Group ABs verksamhet fördelar sig på två affärsområden; Detalj- respektive Partihandel. Detaljhandeln bedrivs sedan 2006 under namnet Intropris. Partihandeln bedrivs under namnet Netpact vars verksamhet förvärvades under 2009. Den sammanlagda omsättningen nådde upp till ca 185 Mkr under 2013, med ett rörelseresultat om knappt 3 Mkr.

I dagsläget är Intropris.se ett e-handelsvaruhus med ett brett sortiment inom ett antal varukategorier. I juni 2008 öppnades, som ett komplement till e-handeln, en fysisk butik i Vimmerby, med fem huvudavdelningar. Sortimentet renodlades under 2011 till att i huvudsak omfatta jakt, fiske, vitvaror, hemelektronik och data.

Efter fem års verksamhet har butiken nu hittat en form som fungerar bra och verksamhetsområdet är lönsamt. Genom samordning kan bolaget kombinera inköpen till butik och e-handeln med flödet i partihandelsverksamheten och därigenom skapas en bättre bruttomarginal inom bolaget. Under 2011 investerade bolaget bland annat i ett större vapenvalv samt i en specialiserad internetbutik under namnet vapenlagret.se för att möjliggöra en tydligare satsning på vapensortimentet. Denna satsning har fallit väl ut och resulterat i en snabb ökning av Bolagets försäljning av jaktprodukter både i butik och på internet.

Adress
Snödroppegränd 4
590 80 Södra Vi
Likviddag
Period
2014-03-11 - 2014-03-31
Avstämningsdag
Lista
Aktietorget
Värdering
14 mkr
Emissionsbelopp
14 000 000 kr
Fondkommissionär
Aktieinvest
Teckningskurs
14 kr
Minsta antal att teckna
Typ av underliggande
Aktier
Max. antal emitterade i emissionen
0
Hemsida: