Verksamhet, Nickel Mountain Resources AB (publ)

Nickel Mountain Resources AB (publ) har som främsta syfte att driva och utveckla Europas största outnyttjade nickelfyndighet Rönnbäcken i Storumans kommun i Västerbotten med ett totalt tonnage överstigande 668 miljoner ton. Omfattande prospekteringsarbete och tekniska studier har gjorts under de senaste tio åren och detta arbete har resulterat i en god kunskap om fyndigheternas egenskaper och potential.


Den 31 december 2015 förvärvade Archelon AB 99,6 procent av aktierna i Nickel Mountain Resources AB (publ) från den dåvarande ägaren Nickel Mountain Group AB (”NMG”). Anledningen till denna transaktion var att NMG beslutat att helt byta inriktning på sin verksamhet. NMG ändrade även namn till Axactor AB. Totalt har NMG och dess föregångare IGE AB investerat drygt 100 miljoner kronor i prospekteringsarbeten, anrikningsförsök och andra typer av omfattande utredningar avseende bland annat logistik, framtida gruvutveckling, miljöpåverkan och projektets socioekonomiska konsekvenser.


Bolagets strategi är att invänta ett högre nickelpris och då försöka träffa avtal om försäljning av projektet Rönnbäcken. Det är i dagsläget omöjligt att tidsbestämma en sådan händelseutveckling. Samtidigt skall delar av det kapital Bolaget tillförs användas till prospektering omfattande fältkartering, geokemiska och geofysiska undersökningar samt kärnborrning. Avsikten med dessa insatser är att tillföra Bolaget ytterligare mineraltillgångar att kommersialiseras.


Verksamheten är till sin natur sådan att kostnader överstiger intäkter fram till dess att försäljning av någon, flera eller samtliga tillgångar har inträffat. Alternativt kan hela Bolaget bli uppköpt.


Ledning och styrelse ansvarar för att planera verksamheten och tillse att tillförd emissionslikvid är tillräcklig för att nå uppsatta mål.
 

Adress
Södra Allégatan 13
413 01 Göteborg
Likviddag
Enligt avräkningsnota
Period
2016-09-26 - 2016-10-14
Avstämningsdag
Lista
NGM Nordic MTF
Värdering
10.7 Mkr
Emissionsbelopp
5,2 Mkr
Fondkommissionär
Eminova
Teckningskurs
0 kr
Minsta antal att teckna
12000
Typ av underliggande
Aktier
Max. antal emitterade i emissionen
13 000 000
Hemsida:
se.nickelmountain.se